Büyükçekmece
Büyükçekmece Firma Rehberi

2021 Doğada Koşma Yılı Olacak

Günlük hayatta, outdoor aktivitelerde ve sportif faaliyetlerde en zorlu araziler için ekstra konfor isteyenlerin markası Merrell, Trail Running (patika koşusu) kategorisine odaklanıyor. Trail Running’e yeni başlayanlar ve elit atletler için yenilikçi koşu ayakkabıları üreten Merrell, 2021 Trail Running vizyonunu şöyle açıklıyor: “Trail Running herkes içindir. Herkes yapabilir. 2021, herkes için dışarı çıkma ve doğada koşma yılı olacak.”

Amerika’nın önde gelen outdoor markalarından biri olan, doğada yürüyüş ve koşu ayakkabıları geliştirmek için çalışan Merrell, kuruluşunun 40. yılında Trail Running’e odaklandığını açıkladı.

Neredeyse bulutlara yakın yüksek irtifada koşulan “Skyrunner World Series”e katılan elit atletlerin yanı sıra patika koşularına yeni başlayanlar için ayakkabı geliştirme başarısı gösteren Amerikan outdoor markası Merrell, 40. doğum gününü yeni bir vizyonla kutluyor.

40 yıldır doğa sporları için ürün geliştiren Merrell’ın Başkanı Chris Hufnagel, açık havada olmanın çok özel bir enerjiyi serbest bıraktığını belirterek şunları söylüyor: “Var olma nedenimiz ve ‘marka hedefimiz’ olan doğada olmak vizyonu bu zorlu zamanlarda daha büyük bir anlam kazandı. Bizim için doğa; beden, ruh ve zihin için bir ilaç anlamını taşıyor. Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 kısıtlamaları sona erdikten sonra 2021 sloganımız olan “Dışarı Çıkalım” söylemi ile özgürlük duygusunu geri getirmek istiyoruz. Herkes için ve her yerde…”

Merrell’ın kuruluşunun 40. yılında Trail Running’e odaklandığını ifade eden Olgar Genel Müdürü Barış Andırınlı ise şu açıklamaları yaptı: “Doğa ve koşu sporunu bir araya getiren patika koşusu, süratle yaygınlaşmaya devam ediyor. Biz de bu sporun lideri olarak, daha fazla insanın doğaya çıkması ve patika koşusunu deneyimlemesi konusunda çaba harcıyoruz. Genç yaşlı, yavaş hızlı, her seviyeden sporseveri patika koşusu etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz.”

Merrell’dan Trail Running’e yeni başlayanlar ve elit atletler için inovatif Trail Running ayakkabıları 

Trail Running’in çok yönlülüğünü odağına alan Merrell, en zorlu koşullarda dağ sırtlarında koşan gerçek profesyonellerin yanı sıra yolda değil, doğada koşmayı tercih eden yeni başlayanlar için de ürünler sunuyor.

Merrell Performans Ayakkabıları Kıdemli Ürün Direktörü Sean Bohnsack şunları söylüyor: “Yıllardır dünyanın bir numaralı outdoor ayakkabı markasıyız. Koşu ayakkabıları, Trail Running ayakkabıları ve klasik yürüyüş botları geliştiriyoruz. Bu nedenle, çok yönlü ve işlevsel bir Trail Running koleksiyonu oluşturmak için gerekli deneyime sahibiz.”

Merrell, Mart 2020’de dünyanın farklı noktalarında 13 yarıştan oluşan “Skyrunner World Series” yarışmasının da sponsoru oldu. Son derece zorlu parkurlarda dünyanın en iyi patika koşucuların yarıştığı “Skyrunner World Series”in 2021 takvimindeki bu zorlu yarışlardan bazıları Japonya’da ve Avusturya’da gerçekleşecek. Merrell bu yarışlarda sadece bir etkinlik sponsoru olmanın ötesinde dünyanın en elit Trail Running atletlerinin de sponsoru ve onlarla birlikte ürün geliştirme konusunda yakın çalışmalar yapıyor.

Shaun Bohnsack amaçlarını ise şöyle açıklıyor: “’Skyrunner World Series’ bize müşterilerimizle global anlamda bağ kurma ve ilham verme fırsatı veriyor. Elit Skyrunners ekibimiz Merrell’in tam olarak neyi temsil ettiğini ortaya koyuyor. Sadece en iyi performans göstermekle kalmayıp, aynı zamanda her biri ilham veren ayrı hikayelere sahip büyük sporcularla beraberiz.”

Merrell Alanya Ultra Trail 2021’de yarışacak olan Lina El Kott ve Sanna El Kott gibi atletler ve Hector Haines, Marc Pinsach, Ragna Debats ve Pere Aurell gibi Merrell elçileri, Merrell trail koşu ayakkabılarının geliştirilmesinde aktif olarak yer aldılar. Amaç sadece Skyrunner yarışları gibi aşırı zorluklar için modeller tasarlamak değil, aynı zamanda yeni başlayanlar için uygun eğitim arkadaşları topluluğu hazırlamak ve koşu ayakkabıları yaratmak. Merrell, Trail Running elçileri ile herkese doğada koşmaları için ilham vermeyi hedefliyor.

MTL-Merrell Test Laboratuvarı’nda en iyiler tarafından geliştirilen ayakkabılar 

Merrell geliştirme ekibinin sporcularla çok yakın çalıştığı proje “MTL – Merrell Test Laboratuvarı” vizyonunu açıklayan Shaun Bohnsack şu ifadeleri kullanıyor: “MTL’nin temeli, bir ürünün belirli bir çevre ve etkinlik için ne olması gerektiği konusunda yeni fikirler geliştirmek ve bu doğrultuda sporcularla çalışmaktır. Bu; içgörüler topladığımız, prototipler oluşturduğumuz, sahada test ettiğimiz ve ayarlamalar yaptığımız dairesel bir süreçtir. Sporcuların ihtiyaçlarını karşılayan bir ürüne sahip olduğumuz noktaya gelene kadar çalışmaya devam ederiz. Bu süreç, bir sonraki sürüme veya yeniliğe geçtiğimizde ürünün lansmanından sonra bile devam eder. Sporcuların orijinal konsepte, özelliklere ve testlere çok fazla katkısı var; projeyi doğru yapmamıza ve doğru yolda tutmamıza yardımcı oluyorlar. Doğa bizim laboratuvarımız, bizim de konumuz doğada koşan atletler.”

Ragna Debats ve Pere Aurell-Merrell’in Trail Running ayakkabılarının gelişimini destekleyen iki elit sporcu

2018 Skyrunning ve Trail Running Dünya Şampiyonu Ragna Debats ile Ragna’nın partneri 2018 Skyrunning Ultra Şampiyonu olan Pere Aurell, önceki yıllarda Merrell MTL Long Sky ve Merrell MTL Skyfire modellerinin geliştirilmesinde aktif olarak yer aldı.

MTL Long Sky, engebeli arazide daha uzun mesafeler kat etmek isteyen koşucular için uygun ve teknik dağ arazisinde güvenli bir tutuş sağlıyor. MTL Skyfire ise daha kısa ve hızlı koşu seansları için biraz daha hafif bir eğitim ayakkabısı olarak tasarlandı.

Dünyanın en popüler yürüyüş ayakkabısı modeli olan MOAB’ın uçma yılı olacak

2021 yılında Shaun Bohnsack ve ekibi büyüyen Trail Running pazarına odaklanmaya devam edecek. MTL Long Sky ve MTL Skyfire’a ek olarak, bir dizi farklı arazi için geliştirilmiş farklı Trail Running ayakkabıları sporseverlerle buluşacak.

2021 yılı, Merrell’in yıllardır dünya çapında en popüler yürüyüş ayakkabısı modeli olan MOAB’ın da uçma yılı olacak. Merrell, 2021 yazında dünya çapında 25 milyondan fazla  kişinin kullandığı MOAB için yeni bir MOAB ürün ailesi sunacak: MOAB 2, MOAB Speed ve MOAB Flight.  Türkiye’de satışa sunulacak MOAB Flight ise yastıklı ve konforlu bir koşu modeli olarak hazırlandı.

Merrell’in 2021 Trail Running koleksiyonunun en büyük avantajı ise çeşitliliği olarak görülebilir. Merrell, her koşu sporcusuna uygun bir ayakkabı üretmek için çalışıyor. NOVA 2, hafif ve orta yollarda çok yönlü insanları hedefliyor. RUBATO, sıfır damla ve maksimum yastıklama özelliği ile Trail Running sporcuları için uygun bir antrenman ayakkabısı olarak dikkat çekiyor. MTL LONG SKY ayakkabı hafif, yırtılmaya dayanıklı kumaş ve agresif Vibram® Megagrip kauçuk taban ile özellikleri ile dikkat çekiyor. Seçkin sporcuların favorilerinden olan MTL SKYFIRE da 2021 koleksiyonuna geri dönüyor.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku